התקנת פרגולה בבניין משותף

צרו איתנו קשר

תוכן עניינים

פרגולות הן אחת הדרכים הטובות ביותר לשדרג את המרחב החיצוני למבנה ולהפוך אותו לשימושי. במקרה של בתים פרטיים, קל מאד לגשת לתכנון, אך בבניינים משותפים יכולות לעלות שאלות רבות בנושא. האם מותר להתקין פרגולה במרפסת? האם ישנן מגבלות לכך ואילו אישורים צריך להפיק, אם בכלל? רבים רוצים להשיג פרטיות ופונקציונליות אך לעשות זאת בלי לפגוע בסביבה וכמובן בלי לעבור על החוק.

הדרך ליהנות ממרחב מוצלל ולהתקין פרגולה בבניין משותף היא להבין את הדרישות ולעבוד עם מומחים בתחום. עוד לפני שאפשר יהיה להתקין את המרכיבים השונים, חשוב לבדוק את תקנות הרשות המקומית ולבחון אם ישנן מגבלות מבחינת דרישת הסכמות דיירי הבניין. נושא חשוב נוסף נוגע לבטיחות, לבני הבית ולשכנים וכדי להבין את המורכבות ומה חשוב לדעת על הנושא, פנינו אל חברת אביב פרגולות המתמחה בנושא שעזרה לנו בכתיבת המאמר.

 

מה אומר החוק על התקנת פרגולה בבניין משותף

בשנת 2014 נכנסו לתוקפן תקנות אשר מאפשרות לבנות פרגולה במרפסת ללא צורך באישור בנייה. עם זאת יש לשים לב כי הדבר כפוף לכך שהבנייה עומדת בקריטריונים הנדרשים כשהיא חייבת להיות מחומרים קלים, לא להשפיע על יציבות המבנה, לא לפגוע בשאר הדיירים ולהיות פתוחה בלפחות 40% משטחה. אפשר לחלק את הדרישות לשלושה חלקים: אופי המבנה, פגיעה בדיירים ושמירה על המבנה.

המבנה עצמו צריך להיות פתוח ברובו, אחרת מדובר יהיה בסגירה הרמטית שיוצרת חדר נוסף ולא לכך מתכוון החוק. על הפרגולה להיות בנויה באופן שלא יפגע בדיירים אחרים ולמרות שלרוב אין כל סיבה שהיא תפגע, יש לשים לב לפרט זה ולהשיגו בתכנון מדויק. מבחינת השמירה על המבנה, זוהי נקודה קריטית כשבתהליך התכנון יש לוודא כי הפרגולה משתלבת היטב מבחינה הנדסית וכי היא לא מכבידה על הבניין.

לפני תחילת התהליך כדאי לבצע בדיקות מקדימות וזאת כדי לוודא שהבניין יכול לשאת את הפרגולה, שאין מגבלות חוקיות אזוריות לבניית פרגולה וכן לעבור על הסכם הרכישה כדי לבדוק האם ישנה מגבלה ספציפית לבניין זה. כל הפעולות הללו פשוטות יחסית ולאחריהן אפשר להתחיל לתכנן ולעצב את הפרגולה המתאימה למרפסת.

 

חומרים, עיצובים ופתרונות חכמים לפרגולות במרפסת

את תכנון הפרגולה יש לבצע בהתאם לגודל של המרפסת, העיצוב הכללי של הדירה והבניין וצרכי הדיירים. ניתן לתכנן פרגולות תלויות שלא מצריכות עמודים תומכים ונשענות על המבנה הקיים, פרגולות חשמליות עם שליטה חכמה ופרגולות עם עמודים תומכים כשהמשקל הוא אחד הגורמים הקריטיים שיש להתחשב בהם בעת התכנון.

האלומיניום הוא החומר המועדף עבור פרגולות למרפסת וזאת בשל המשקל הנמוך שלו לצד העמידות הגבוהה והמראה המרשים. ניתן לשלב אותו בצורה הרמונית בכל בניין כשהוא חומר ביד היוצר ואפשר ליצור באמצעות שלל פרגולות בגימור טבעי, קלאסי ויוקרתי, לפי בחירה. האלומיניום כמעט שלא דורש עבודות תחזוקה, הוא איתן בפני מזג האוויר הישראלי ומתאים לשלל מבנים.

לבחירה, אפשר להתקין פרגולה סטנדרטית עם גג קבוע ואפשר להתקין פרגולה חשמלית שמאפשרת לשלוט על פתיחת וסגירת הגג בהתאם למזג האוויר והעדפות אישיות. מבחינה עיצובית, האפשרויות רבות ותכנון נכון יוביל למרפסת מרשימה ושימושית.

 

שלבי תכנון והתקנת פרגולה בבניין משותף

תכנון נכון הוא המפתח ליצירת פרגולה מרשימה ושימושית בכל מקום ובמיוחד בבניין משותף. בשלב הראשון, עוד לפני שמתחילים לחשוב על העיצוב, יש לבדוק את תנאי השטח ודרישות החוק. גם כשאין כל מגבלה חוקית לבניית פרגולה חשוב לזכור כי מדובר בתוספת מבנה אשר משפיעה על המשקל של הבניין ואלמנטים אחרים. לכן, יש לעבוד עם צוות מקצועי שיבחן את השטח, יבדוק אם ישנן מגבלות, יבחן את יציבות הקיר ובהתאם ימליץ על סגנון הפרגולה המתאים ויבצע תכנון קפדני.

לאחר איסוף נתוני השטח חשוב לבדוק מהן ההעדפות של בני הבית. בתוך כך יש להתייחס לנראות של הפרגולה, לגודל שלה ולדרישות אחרות כמו פרגולה עם גג נפתח מול גג קבוע. לבסוף מגיעים כל חלקי הפרגולה לבית ומתבצעת התקנה עם אנשי מקצוע מנוסים ובמקרה שמתוכננים אלמנטים של חשמל, החיבורים יבוצעו על ידי חשמלאי מוסמך. זהו, עכשיו כל שנותר הוא ליהנות מהמרפסת במראה החדש שלה, לבלות יותר שעות בחוץ וכל זאת בלי לעזוב את הבית.

חזרה לעמוד הבית

תוכן עניינים

צרו איתנו קשר

לקוחות ממליצים

נוסף לאחרונה

Call Now Button דילוג לתוכן