כל מי שיצא לו פעם להיות ועד בית, יודע כי מדובר בתפקיד לא פשוט. זהו תפקיד שאתם מבצעים בהתנדבות גרידא, למען רווחתם ורווחת השכנים. אך זה עוד לא הכול. אתם עוברים מדלת לדלת, מתדפקים על דלתותיהם של השכנים שלכם במטרה לאסוף כסף לגנן ולחברת החשמל. בתמורה לכך אתם מקבלים פרצופים עגומים שעושים לכם טובה בכך שהם מוציאים את ה-200 שקלים מכיסם. למרבה המזל, בימינו ישנם שירותי אחזקת בניין שלא רק דואגים לגבות את הכסף מכל הדיירים, אלא מטפלים בתחזוקת הבניין באופן כללי.
לא רק לעשירים
ממבט ראשון ניתן לחשוב כי שירותיה של חברת אחזקת לבניין מיועדת לעשירים. הרי בסופו של דבר, הצוות המקצועי של החברה אמון על מגוון רחב של פעולות כמו ניקיון חדר המדרגות, תחזוקת הלובי, טיפול באינטרקום ועוד. עם זאת, חברת איזקה הוגנת מציעה גם מחירים הוגנים, בהתחשב בשאר דיירי הבית. כמו כן, התשלומים מתחלקים בין כל הדיירים, כך שבסופו של דבר המחיר תמורת השירותים הרבים הוא זעום.
מהם הגורמים המשפיעים על מחיר אחזקת בניין?
מחיר אחזקת בניין תלוי בפרמטרים שונים: גודל הבניין, מספר הדירות שיש בבניין, שטח הבניין והאם הוא כולל גינה, מבנים נלווים לבניין ( אינטרקום, מעלית, חניות), שטח חדר המדרגות, עירוב גורמים מקצועיים – דוגמת הזמנת אינסטלטור, חשמלאי, ביקורת כיבוי אש ועוד.
המחירים משתנים בהתאם לשירותים שבהם אתם מעוניינים. כך למשל, טיפול בגינה יכול לעלות כ-750 שקלים לשני טיפולים בחודש במקרה של דירה סטנדרטית, בעוד תחזוקת מעליות יכולה להגיע גם ל-3,000 שקלים. על קל פנים, דמי הניהול הכללים של חברה לאחזקת מבנים יכולים לנוע בין 2,000 ל-2,600 שקלים לדירה ממוצעת – למחירון המלא
אילו פרמטרים כדאי לבחון כשבוחרים לברה לאחזקת מבנים?
אם אתם מעוניינים בשירותיה של חברה שתעשה עבורכם את כל העבודה הסיזיפית, אלה כמה דברים שכדאי להביא בחשבון:
- מתאימים את החברה לסוג הבניין – אם אתם גרים בבניין חדש בן 10 קומות שיש בו גנרטורים, מעליות וחניות פרטיות, כדאי לבחור בחברה שיש לה ניסיון בניהול בניינים גדולים וחדישים, על פני חברה המנוסה בניהול מבנים ישנים בני 4-5 קומות.
- חברה מקומית – מומלץ להעדיף חברה המציעה שירותים באזור המגורים שלכם. איש אחזקות שנמצא בשכונה שלכם יכול לתת מענה מהיר ואיכותי.
- חברה שפועלת בשקיפות – מומלץ לבחור בחברה אשר פועלת באופן גלוי: יש לה אישור עבודה, חשבון בנק, והיא יכולה לספק לכם דו"ח מפורט מדי חודש בחודשו.
- בודקים את הביטוחים – עבודתם של העובדים בחברת אחזקה אינה נטולת סכנות, בייחוד אם האם מתקנים מעלית או מנקים גרם מדרגות גדול. חשוב לוודא שיש ביטוח לחברה, וכן לדאוג לביטוחים שונים כמו צד ג', חבות מעבידים ואחריות מקצועית.
נמאס לכם להיות ועד בית? רוצים לעשות שינוי בבניין? לשירותי אחזקת מבנים איכותיים ללא כאבי ראש פנו לחברת טופ אחזקות.